Höstpeppen

 

Hej och hå. Här kommer ett inlägg laddat med höstpepp och mina favoriter på Pinterest just nu! Klicka på bilderna för länkar.

Vill typ se ut så här mest hela tiden. Stora tröjor nerstoppade i jeans.

Allra helst med detta hår då, fast kanske lite rött.

Och gärna mycket tofsar, flätor, snurr och burr.

Och ett riktigt, riktigt mörkt läppstift.

Samt svart och skarp eyeliner.

Äta en massa sånt här till exempel, kantarelltacos!

Eller vad som helst med rödbetor! Har ju kylen full dessutom men det kan vara den ultimata höstmaten. Punkt.

Måste lyckas ta mig ut i skogen också.

Och se till att det blir mycket sånt här. Tusen filtar, ljus, te och bra bok!

06.10.2015 kl. 20:49

Tio i topp

 

Hjärtesmil visade sina tio favoriter från Pinterest just nu. Här kommer tio bra från mina mappar! Klicka på bilderna för länkar.

1. Bra kalender som jag vill pyssla ihop själv och lägga upp med små klämmor!

2. Sallad i burk, bra lunch att ta med till jobbet. Önskar att jag orkade fixa detta varje dag!

3. Åh, detta hår. Hoppas mitt når denna längd snart.

4. Vill sitta på en cykel med den där outfiten och i det där vädret.

5. Pinterest och söta djur alltså. No words needed.

6. Ett mintgrönt kök. Mitt absoluta drömkök.

7. Skulle kunna ha hur mycket växter som helst hemma just nu. Och gärna upphängda som ni ju vet.

8. Önskar mig sån här frukost varje dag, på sängen.

9. Vill få ett ryck och bara fixa här hemma. Få det prydligt, fint och färdigt för en stund.

10. Så fint, tror bestämt dom är bästisar och klär sig lika utan att ens veta att den andra gör det också!

 

27.01.2015 kl. 18:03

JULPYSSEL!

 

Alltså så som jag ska julpynta och pyssla så fort vi har det flyttat och uppackat! Det första jag vill fixa i nya lägenheten är att hänga upp tro, hopp och kärlek i fönstret. Men i väntan så kan jag ju dela med mig av lite inspiration på sånt som jag skulle vilja göra. Kolla in min jul-mappPinterest om ni vill hitta mer inspis!

Pyssla ihop en lite annorlunda krans! Såna här gånger saknar man att bo nära skogen där det bara är att gå ut och plocka från marken.

Plantera om julblommor i glasburkar och glas. Kanske finast när det ser lite rått ut och man ser rötter och jord. Mina första hyacinter blommar redan för fullt! ÄLSKAR doften.

En enkel men elegant grangirlang! Sånt här är ju hur fint som helst och hur lätt som helst att göra. Antingen använder man symaskin för att få dem på tråden eller så klipper man ut dubbla och bara limmar fast på tråd.

Gran i vas! Alltså hur fint? Har man inte rum eller ork med en stor gran men ändå vill ha stämningen är ju detta en perfekt kompromiss. Hinner jag ska jag också fixa en gran i vas! Annars har jag ju min lilla rumsgran som ännu är så fin så fin.

Snart dags att börja fundera på årets julklappars paketering och julkortsskrivande osv osv. Hur roligt som helst ju!

Klicka på bilderna för att komma till länkarna.

03.12.2014 kl. 09:10

Nytt från Polkka Jam

 

Har ni sett vilken fin kollektion Polkka Jam har gjort för House! Produkterna kommer säljas vid Prisma och Sokos varuhus från och med 3 mars. Snacka om att jag måste planera in ett besök dit nästa gång jag är i landet. Älskar deras styling! Vill ställa till såna här bruncher varje söndag nu i vår.

Bilder från Polkka Jams hemsida

07.03.2014 kl. 19:11

Vägen hem

 

Tydligen behövde jag bara få skriva av mig lite för att få igång kreativiteten och pysselsuget. Passande nog hade jag varit en sväng till Panduro också och införskaffat ett genomskinligt telefonskal.

Jag satte mig och skulle börja skissa på nått att kunna pryda det med. Mest var pappret blankt tills jag tittade upp och såg jordgloben. Ping sa det och fram med kartboken. Det passar ju mig perfekt.

Många fina kartbilder i olika färger att inspireras av.

Efter att ha bläddrat genom hela boken ett par varv fastnade jag ändå för goa glada Göteborg. Men att klippa i den gamla fina kartboken?! Nja, kanske ändå inte.

Så jag sökte på lite bilder på gamla kartor över Göteborg och skrev ut den i ett lite mindre format så att mer skulle rymmas med. Som ni ser tog den röda färgen slut i början, men vad gör väl det.

Sen vände jag och vred lite på skalet för att hitta rätt del av kartan att ha med.

Ritade runt och klippte ut.

Lite pilligt vid kamerahålet och kanterna men inget svårklippt.

Och en kvart senare, tadaa! Klappat och klart utan klister eller kladd.

Göta älv rinner genom och så ser man vår höjd och vårt hus. Ganska bra i fall jag skulle virra bort mig någon gång och behöver en karta med vägen hem.

Det bästa med pyssel kan ju vara såna impulsiva som blir så bra och görs i ett nafs. Känslan efteråt är oslagbar. Ett perfekt pyssel som man kan ändra om när man tröttnar. Billigt också och en perfekt present. Att det sedan kom picnicplanerarsms är inte heller så dåligt.

02.07.2013 kl. 23:36

Vårfärgerna och -känslorna

 

I dag har mycket gått i pastelliga kulörer. Jag har ett sånt balkongfixarsug just nu! I går gick vi på stan och spanade på stolsdynor och i dag slog jag till. Nästa vecka ska jag röja bort allt vintrigt och vissnat och fylla på med vårväxter och grönt!

Randigt mintgrönt fick det bli. Så nu vill jag bara plantera blommor och börja planera balkongfester! Bara det blir tillräckligt varmt ska vi nog äta middagar där i kvällssolen och sen vill jag sitta där (kanske med dig Nina?!) och drick öl och titta på luftballonger som glider förbi.

Till eftermiddagskaffet bläddrade jag lite i Ernst tidning och inspirerades att bygga maffiga tavelväggar och möblera om. Nummer två av tidningen är faktiskt riktigt bra!

Sen fortsatte jag att läsa lite i Vintageparty-boken som kom på posten i dag! Jag blev så sugen på att fixa, pynta och bjuda in till små middagar. Fantastiskt fina klänningar har de på sig i boken också och snyggt layoutad. Tusen tack för den A-M.

I dag har jag dessutom fyllt på med vaddkulor i mitt lager. Snart ska jag nog knåpa ihop fler pärlmobiler. Hoppas mitt pysselsug är på väg tillbaka, det har varit fattigt på den fronten på sistone.

Som vanligt plockar jag alltid lite med grejerna på byrån. Omväxling förnöjer.

Årskalendern har fått ge plats för glassplanschen. Den känns så extremt somrig och man blir så glad av att se på den! Snart är det nog dags för en resa till Köpenhamn.

Hemma trippar jag runt i små blomstrumpor nu. Mer vårkänsla kan man nog inte få i ett par vårstrumpor. Bra att Sabina känner mig så bra och skickar små vardagspaket på posten nu som då.

Och till sist får ni en skymt av det bästa för listskrivare, nämligen ett högt block! Perfekt för att skriva listor med sånt som skall handlas, packas, göras och så vidare. Det är Rum för Papper som göra dessa.

När det är gråmulet ute är det en perfekt dag för planering, organisering och kaffedrickande. Dessutom lyssnar jag om och om och om igen på Håkans nya album. Vårkänslor i hela kroppen.

18.04.2013 kl. 17:27

Två fina

 

 

Det där med att ha fantastiskt duktiga vänner alltså. Jag är stum av beundran. Det är min vän Mikaela Johansson som gjort dessa två illustrationer. Hon studerar vid Aalto-universitetet i Helsingfors med inriktning på beklädnadsdesign och dräktkonst.

 

 

I vår ska hon vara i London och praktisera. Vi träffas alltför sällan nu för tiden så därför måste jag dit och hänga med henne snart! Vår eller sommar i London kan ju inte vara fy skam.

 

11.03.2013 kl. 21:14

Halsband och hem

 

I väntan på våren flyttar många lökväxter in. Snart är det ju dessutom påsk så lite gröna knoppar som snart blir gula är ju aldrig fel.

Och är man trötta på sina halsband och ringar går det att förena dessa. I dag trädde jag alla mina tunna silverringar på en halskedja. Vips har man ett nytt halsband som skramlar lite roligt.

I går damp den här boken ner på mattan. Boken som jag vann hos My Second Hand Life. Det är ju dessutom hennes fina hem som är på pärmen.

12 x KOTI av Johanna Kivilahti och Krista Keltanen.

Så nu ligger jag på soffan och återhämtar mig (min kropp är trött och protesterar) och bläddrar i den. Fin layout och ännu finare bilder.

Mest gillade jag de färggranna hemmen med fina små detaljer. Se bara där till höger hur fin Fairy-flaskan är. Skulle aldrig tro att jag skulle säga nått sånt!

Och små fina saker som gorillalock på bruk.

Ja, en fin bok att bläddra i och bli inspirerad av. Nu vill jag helst av allt hitta ett större ställe att bo på och göra fint. Ett ställe med flera rum så att alla mina saker får plats.

06.03.2013 kl. 14:55

Som en bilderbok

I går sprang jag på en så inspirerande sida, nämligen Convoy. Fullt med fina, fina bilder som nån samlar på sig och lägger upp.

Förutom supersnygg layout så är det fullt med vackra bilder av inredning, kläder, skor och människor.

Det var kvällens dos av inspiration. Mina kvällar går just nu ut på att surfa runt, inspireras och försöka göra en ny header. Det går så där. Bäst att sova och hoppas att jag får till den i morgon.

Alla bilder från Convoy

06.02.2013 kl. 22:43

Randiga rör

Onsdagar har ju gått och blivit lite av mina favoritdagar eftersom dom oftast innebär ledig dag. I dag hann jag och Nina med en kopp förmiddagskaffe och planering av sånt som vi borde göra. Sen skulle jag bara ta en koll vid Lagerhaus och kom hem med sugrör, papper och ljus. Bara så där!

Jag har faktiskt spanat på dem flera gång och ofta har de varit slut så lika bra att passa på tänkte jag.

Svart- och vitrandiga papperssugrör kan ju alltid vara bra att ha. Man vet ju aldrig när det vankas festligheter!

Nu står de i kökshyllan i våra favoritglas och väntar.

06.02.2013 kl. 16:27

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.