Fixa fogarna med färg

 

Typisk bra söndagsgöra är att fixa hemma (när solen skiner jättemycket som ni ser). Kan ju vara så att jag har planerat detta en ganska lång tid men inte får gjort före Fredrik kommer och säger nu fixar vi det! Så vi inhandlade färg. Fogfärg i mörkgrått närmare bestämt. Och så målade jag medan han satt i köket och skrev. Att måla på färgen gick snabbt och smärtfritt. Dåligt bloggat att inte fota före, jag vet! Och inte heller färgen, men den hittar ni i byggvaruhandlar. Finns i flera kulörer. Jag ville inte ha för stark kontrast så valde grått i stället för svart.

Sen torkade det i en timme och efter det var det "bara" att ta svamp och vatten och torka av färgen. Detta steg var aningen jobbigare och liksom ganska slitigt. Men det gick.

Vips var det kväll och man fick ställa tillbaka grejer och fixa om lite i köket.

Och lite så här blev det på håll med starka kökslampor på. Inte jättestor förändring men ändå så pass mycket att man noterar det och kommer på att just det, så här såg det inte ut innan!

23.03.2016 kl. 09:53

Plus

 

Hej från suddig hall men ville bara visa snabbt på att saker och ting faktiskt händer här hemma. Har flängt upp och ner till Stockholm i förra veckan och i morgon drar jag till Köpenhamn. Men mycket fint har hänt. Kan så klart lista så ni också vet.

+ F var här i två hela veckor (okej, vi gick ju typiskt nog om varann lite men ändå) och vi fick hänga och sova och ha lite vardag ihop. Mycket bra.

+ utväxten färgad så nu kan vintern vara lite torr och tråkig när man ändå har röda rötter.

+ allt lägenhetsfix vi åstadkom under de två veckorna som Fredrik var här. Okej, lovar visa er, faktiskt. Snart. För vi snackar hall och skåpdörrrar och handtag och grejer.

+ att jag har konstaterat att det är lite svårt att faktiskt ha för mycket växter. Man kan ha hur många olika som helst! Man hittar alltid nya platser. Hej tre nya kaktusar i köket!

+ har ni märkt att det ju faktiskt blir lite ljusare om dagarna? Okej, låter smörigt osv osv. Men det är ju i alla fall ljust när man går till jobbet och ibland när man går hem! Halleluja.

 

01.02.2016 kl. 23:11

Muted Emerald

 

Hej igen och hej oktober. Jag har ännu flera besök bakom mig och min första ensamma lördagskväll på flera veckor. Skönt, samtidigt som det känns väldigt tomt och tyst.

Och här har ni en sneak peek på hur köket blev efter tapetsering! Färgen är fantastisk och heter Muted Emerald från Boråstapeter. Älskar att den skiftar i färg beroende på vilken tid på dygnet det är. Morgnarna i köket är sköna, kvällarna lite extra fina.

I går var vi på konsert med Vasas flora och fauna och jag fick rysningar över hela kroppen. Mitt österbottniska hjärta dunkade så hårt och jag kunde nästan se varje textrad framför mig. Ja, men så magiskt var det faktiskt.

 

04.10.2015 kl. 00:21

Roses

 

Här är den! Ännu utan den där ramen jag helst vill ha men i alla fall! Megapostern jag inhandlade från Le Kiosk. Har fixat till en liten skrivbordshörna till mig igen och tyckte den skulle passa så fint ovanför.

Tänkte att här kan jag ju börja sitta och skriva i mina anteckningsböcker från Rifle Paper och pyssla. Vi ska se om det blir så men nu har jag en plats i alla fall.

 

23.05.2015 kl. 09:55

Blomsterlandet

 

Hej från djungeln! Fyller lägenheten med mer och mer grönt. Det står blommor i varje hörn. De på bilden är alltså en väldigt liten del av allt som finns här. Så mycket just nu att två olika vänner vid olika tillfällen under en och samma dag sa att nu är det nog mycket blommor här! Men bra så, precis så vill jag ha det. Lägenheten är den ljusaste härligaste nu i vårtider.

Annars då så är det mycket på gång och samtidigt väldigt lite. Har hela våren hoppats få tillbaka inspirationen och kreativiteten men bara blivit tröttare och tröttare. Önskar mest av allt att det snart vänder och jag hittar mig själv igen.

Men det vänder nog. Jag är så sugen på att fixa om här hemma. I det bruna röret står en fantastisk plansch och väntar. Tog mig äntligen en sväng till kiosken på Sveagatan i går och inhandlade denna megaposter. Alltså ja, vi snackar mega. Den mäter 92 x 122 cm och jag vill helst av allt nog rama in den i en tunn guldram. Lovar visa er snart!

10.05.2015 kl. 18:30

Korallrosa och körsbärsblom

 

Söndag, igen då. Här har vi haft en riktigt lugn helg där vi i går vaknade upp till snöyra ute. Alltså riktigt vitt som yrde runt men som sedan övergick i regnslask, så som det oftast gör här. I dag däremot vaknade vi upp till strålande solsken och dropp i stuprännorna, så där så att man känner att våren ändå är på gång, kanske, eventuellt. I alla fall. Snöyra mot föntren men varmt inne i går. Mina blomvattningskannor och lite torkad eukalyptus står på fönsterbrädan.


Och en riktigt bra tidning, nämligen Kinfolk, med de där superläckra omslagen och läsning som räcker länge. Läser bara några artiklar nu som då och suger lite på karamellen.

I andra ändan står körsbärskvistarna och lite annat korallrosafärgat. Den färgen får mig att längta till vår och värme.

Är fortfarande inne på ljuseldande, men gärna mera krispiga vita nu blandat med lite glas och pastell.

Och jag som trodde att kvistarna inte skulle vara mer än bara kvistar. Men kolla kolla, körsbärskvistarna blommar! De gör mig så glada och hoppfull. Denna eländiga januarimånad som bara får en att längta framåt, långt fram. Till sol och värme. Januari gör mig sugen på att göra om. Vill fixa och dona, fram med färg och liv.

25.01.2015 kl. 21:38

Runt bordet

 

Hej från nya lägenheten och vårt tidigare matbord som har fått bli ett gigantiskt bord i vardagsrummet nu! Alltså, ultimata pysselbordet! Vill sitta här varje kväll och hålla på. Hade julklappsverkstad här i förrgår och kunde inte sluta.

Japp, flytten var klar då. Och det mesta har börjat hitta sina nya platser. Älskar denna stora platsbyggda hylla som rymmer allt och lite till.

I dag tar jag det lugnt, tvättar, packar upp de där sista jobbiga lådorna och dricker kaffe runt stora bordet. Känns så bra att vara här nu. Måste hinna fota lite mera av lägenheten medan det ännu är ljust. Så håll utkik om ni är nyfikna!

10.12.2014 kl. 13:45

Dags igen

 

Vet ni vad, det är dags igen. För flytt. I december ska vi ta oss an en ny adress. Sjukt trött på detta flängande i denna stad men glad över förhoppningen att vi äntligen kan bo någonstans lite längre. Äntligen ska tavlorna få hänga uppe och soffan stå kvar. Dags att börja packa igen. Så julmyset får vänta lite till, men snart så.

24.11.2014 kl. 11:00

Lite lägenhet

 

Alltså, det är väl på tiden med en liten lägenhetsrunda. Bättre sent än aldrig. Här är lite av vårt sovrum. Vi sover i världens (högsta) bästa och skönaste säng. Är sjukt nöjd med den alltså.

Vägglampan fyndade jag på Majornas megaloppis i våras. Har sett liknande på andra loppisar också men inte i denna utsökta kulör.

Ett stort fönster har vi och rummet badar i ljus vissa dagar.

En massa stora monsterblommor som växer så det knakar står här och där. Och en massa småprylar så klart, så som parfymlådor och gamla födelsedagskort.

Rummet mittemot fungerar som vardags- och arbetsrum. Vi slog ihop våra skrivbord till ett långt så vi fick varsin plats. En hel del sladdar och saker på Jonas sida och mera listor, pennor, saxar och tejp på min.

Sen står ju vår soffa där också och ett relativt nytt soffbord och en loppisfyndad stol!

Tog fram fårskinnen här i veckan! Skönt med ett i soffan.

Har piffat med blommor också. Helggöra ni vet.

Har en blomvas på vägg också! Japp, en vas som man kan fylla med vatten och ha blommor i på en spik på väggen. Fick den av mina fina arbetskompisar när jag fyllde år.

På ena sidan om soffan står en drinkbricka. Och i dag fick granen äntligen träda fram och få plats på byrån vid fönstret!

Än så länge bara en grön oas men lite julfeelis ger den ju nog ändå.

Och här kommer lite kök. Med vårt älskade runda bord, blandade stolar och en småtokig lamptapet.

Lilla Stringhyllan fick ta plats i köket och passar så bra för våra finkoppar och kaffepressar.

Och en stor stökig diskbänk har vi där träslevar och olivolja står framme. Japp, en liten visning av våra kvadrat var det!

10.11.2014 kl. 09:31

Detaljerat

 

Okej, äntligen är det dags för en liten, liten lägenhetsvisning. Ni får några detaljer från vårat vardagsrum. Ja, fatta vardagsrum! Lördagsfeelis i dag. Långfrukost och sen soffhäng med kaffekopp, tidning och ipad.

Jag är ju lite toki i tavelväggar så en sån har kommit upp igen. Men vi ska nog hitta lite nya prints att rama in, snart.

Här är min favoritpolaroid från i sommar! Vi bjöd Julia och Amanda på middag och pratade om spöken. Sen gick vi ut och Jonas tog en bild som blev alldeles suddig och spöklik.

Som ni kanske anade så är vår nygamla soffa tillbaka i bilden igen också! Den bara stod och väntade på oss i vår förrförra lägenhet och är med oss igen nu.

Och kuddarna som ni säkert sätt en miljon gånger hänger också med. Jag tröttnar liksom aldrig på dem. De funkar alltid.

Vi släpade ju hem ett litet bord förra helgen som ni kanske minns. Jag tycker det skulle funka på så många olika ställen i lägenheten men just nu står det bredvid soffan med drinkbrickan på.

Bra så också. Gillar att det funkar så bra att blanda gamla möbler med nya pastelliga saker.

Och den stora väggstringen får också vara med igen! De grejer som varit bortglömda i förra lägenheten har fått träda fram igen nu.

Ja och äntligen kan vi ju spela alla de där lp-skivorna vi har framme!

Köpte flera (faktiskt 3 stycken) rutiga Hay-lådor på Kvart för en tid sen. De funkar till allt! Förvarar tidningar i denna, halsdukar i den andra och sladdar i den tredje.

En ny blomma som håller på och växer till sig har vi också! Diggar den hårt.

Vi har ett megalångt skrivbord nu också, med varsin plats. Bra så.

Och jag har pimpat ovanför med praktisk och snygg förvaring! Dessa också från Kvart, så klart.

När vi är tillbaka från vår resa ska jag se till att Jonas hjälper mig och fotar med vidvinkel. Men lite detaljbilder är ju aldrig fel!

 

30.08.2014 kl. 16:43

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.