Megabra dag i Majorna

 

I går hade vi skönaste söndagen på länge. Nina skrev också om den, drömsöndagen. Vi började med en träff vid Two Little Birds.

Stolarna stod radade utanför men vi gick in för att äta frukost.

Det dracks flera koppar kaffe ur fint porslin.

Nina med blommig klänning och kopp.

Frukosten! God, men jag skulle kunnat äta ännu mera. Var hungrig som en varg.

Ett band i håret är så sommar för mig. Bästa sättet att rädda en dålig hårdag. Efter att frukosten var uppäten och kaffet uppdrucket spatserade vi iväg mot Majorna. Det vankades Megaloppis! Solen sken och med mat i magen var det upplagt för succéfyndardag!

Här är coola gänget som hängde hela dan utanför finaste mintgröna husvagnen.

Det var ju morsdag  i Sverige i går. Bra skylt!

Hela stadsdelen deltar och det är loppisbord överallt. Fint pyntat med vimplar på en del ställen också.

Priserna är låga men man får ibland gräva för att fynda.

Jonas suktade efter den här.

Det var fullt med folk, som ni ser. En riktig folkfest!

Här ser ni Jonas och Axels fynd, Jonas kassettspelaren och Axel hörlurarna.

Det blev en del hukande och grävande i lådor.

Efter att ha promenerat runt halva stan tog vi mat- och ölpaus och gick sedan lite till innan vi avrundade. Jag kom men med några saker, får visa en annan dag. Bästa söndagen alltså!

26.05.2014 kl. 21:58

Två stolar till

 

En liten utgång i går och ett varv framåt på klockan i dag gjorde att vi vaknade upp lite senare än vanligt i dag. Lite trötta och slitna också men solen strålade från blå himmel och det visade 13 grader, så då får man ta sig i kragen och pallra sig ut. Vilket vi gjorde. Vi drog iväg till Bellevue och Lokalen Gbg.

Och hem kom vi med två turkosa stolar. Så kan det gå! Här om dagen såg jag på deras instagram att de fått in så många fina stolar och annat i möbelväg så att vi bara var tvungna att åka ut dit för att kolla. Och vilket ställe! Bara en massa fina, utvalda second hand möbler och inredning. En riktig guldgruva som vi snart måste besöka igen.

Vi snackade lite med killen som har stället och han kunde informera oss om att den ena stolen är en Fanett och den andra en Ilmari Tapiovaara. Klappat och klart, dom skulle vi ha! Att de är målade i den bästa färgen gjorde ju beslutet lite lättare det också kan jag tillägga.

När man kollar lite noggrannare på dem så ser man att de skiljer sig lite från varandra. Sitsen och pinnarna är annorlunda, trots att de ser så lika ut. Lika bekväma är de däremot, båda två.

Än har de inte hittat nån plats, de kanske får flytta in i köket och byta ut två av de skrangliga Ikea-stolarna som står där. Men i sommar, ja då ska de få flytta, till en större lägenhet i en annan del av stan. Det är därför som jag har dille på möbler just nu (lite väl mycket enligt Jonas). Men ska man fylla en tvåa så ska man. Lyckost mig säger jag bara.

 

30.03.2014 kl. 19:53

Ryggsäcken

 

 

Förra söndagen hängde vi i Majorna nästan hela dan. Vi började vid Fabriken och promenerade vidare till Mariaplan och tog en sväng till Kvart (som jag så länge velat besöka) och några små antikbutiker där runt. Det är väldigt inspirerande butiker allihopa och skulle jag ha fler kvadrat att fylla skulle jag då verkligen inte kunnat hejda mig utan shoppat loss.

 

Vid Fabriken hittade jag en så fin ryggsäck i läder som jag inte kunde lämna kvar. Den är knappt använd så därför tänker jag att den måste med ut på allt jag gör! Sen är den väldigt rymlig och bra också. Ryggsäck alltså, så bekvämt, behändigt och snyggt. Trodde inte jag skulle tycka det efter min lila Adidas-ryggsäck jag hade i lågstadiet.

09.07.2013 kl. 08:24

Ett kartpussel

 

Jag nämnde ju här om dagen att jag hittat ett så fint pussel på loppis. Här är det! För det första är ju lådan hur fint som helst (det var ju den jag först fastnade för) och sen visade det ju sig ligga ett kartpussel i! Två flugor i en smäll.

Fina färgkombinationer också.

Och snygga typsnitt.

Mycket läckra pusselbitar i trä också.

Högst uppe låg dessutom en liten del av Göteborg! I helgen ska vi nog börja bygga pusslet. En bra söndagssysselsättning.

02.03.2013 kl. 10:00

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.