Ankaren och akvariefiskar

27.01.2013 kl. 22:13


Som ni vet har ju söndagar blivit våra utflyktsdagar. I dag har vi prickat av två saker på vår årslista. Efter pannkaksfrukost gick vi ut. Det är så dystert och grått här nu. Det känns som att det aldrig ens blir ljust om dagarna.Dagens första mål ser man där längst bort. Så vi började promenera.Men innan vi kom dit hann vi ta en sväng förbi både Myrorna och Kommersen. Dock utan fynd.Fin font på budskapet målat på väggen. Jag letar inspiration till bloggens nya utseende överallt! Det ska bli så sjukt roligt med en uppdatering och en massa nya funktioner alltså!Sen närmade vi oss. Ett stort ankare välkomnade oss.Maffig utsikt alltså. Men en stor väg under och vatten, kranar och båtar längre bort.Det var alltså Sjöfartsmuseet som skulle besökas! Jonas hade aldrig varit där och det är över två år sedan jag var där sist. Så på tiden.Väl inne fascinerades vi av små, små modeller av sjöslag. De här skeppen hade små gubbar som var ca två millimeter höga! Tänk vilket pyssel.

Vid de gamla skeppen är det fullt av fina fotografier, ritningar och minimodeller.8 centiliter citronsaft per man hjälper mot skörbjugg. Bra att veta om man skulle bege sig ut till havs!Vid Amerika-avdelningen hittar man såna här skyltar. Denna skylt har suttit vid Amerikaskjulet som ligger nedanför museet.Ganska så lyxiga hytter de hade på båtarna förr.En genomskärning av en Amerikabåt. Längst ner ett bad och fäktningsrum och ovanpå matsalar och salonger. Flott!Skickliga modellbyggen.Sen fortsatte vi till Akvariet. Det är så roligt med ställen där man först insuper lite historia och sen får fortsätta och fascineras av djur och annat levande.
Jag blev störtförtjust i sjöhästarna!Nästan neonlysande korall vajar i vattnet.

Färgglada fiskar med roliga ögon. En otäck muräna såg vi också. Nästan så man blev lite rädd.Efter alla de exotiska fiskarna kollade vi in lite inhemska fiskar som finns här i vattnena också. En störra kantnål till exempel.Och en trollkrabba.

Vi har haft en riktig Majorna-dag. Efter museibesöket tog vi en fika vid Café Kultur och promenerade sen vidare till Fabriken. Konstigt nog blev det inga fynd i dag. Men lika bra är väl det. Det börjar bli fullt här på våra kvadrat nu.
Kommentarer (2)
ja minns sjöhästarna å ankaret!
syster28.01.13 kl. 22:53
Jaa! Och jag minns när vi var där för 2,5 (!) år sen :)
28.01.13 23:22
Men ååååååh! När jag var till Sjöfartsmuseét så jobbade det en mörkhårig kille i receptionen. Han påminde mig om en kille jag jobbade med i Stockholm för tusen år sen. Nästa gång du är där måste du fråga om det jobbar någon Gustav där. Å hälsa från mig. Det här tynger mig. Att jag aldrig fråga om det var han. Han var så rolig. I sin förbryllsamhet.
Båska31.01.13 kl. 23:32

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.