Växtväggar, lampgrupper och pastellben

21.01.2013 kl. 20:37


Förutom att stå i montern på Formex hann man ju gå ett och annat varv i hallarna. När man kom in till mässan möttes man av fågelkvitter, färg och blommor. Fresh var mässans tema.Fint med tredimensionella pappersbollar i grupp! Lite likt mina pappersmoln.I gången i mitten vid och inne på toaletterna var väggarna täckta av gröna växter.Det kändes lite som att vara i regnskogen när man vistades där. Jag blev mest fundersam på hur de fick vatten. De såg så väldans gröna och frodiga ut.Lite här och där fanns platser där man kunde slå sig ner och vila benen lite. För det är ju en massa promenerande hit och dit och av och an. Så klart fanns det ett sittställe med Jonas absoluta must-have stolar.B-hallen blev min favorithall. I ena ändan fann man fina dukningar.Lampgrupper.Och mycket blomster. Fint med tulpaner där lökarna också är med.Bredvid låg ett mysigt café och restaurang där man kunde slå sig ner en stund och ta en kaffe.Inne i ett växthus om man så ville.Eller på pastellbänkarna en bit ifrån.I montrarna fanns det mycket roligt att se på. En taxväskan kanske skulle va nått?De fina hundplanscherna från Lisa Bengtsson i en annan monter.En av de finaste montrarna fanns Prettypegs läckra möbelben.De väcker ett sådang ha-begär! Vi måste nog skaffa sådana snarast.Man har ju sett dem i ett och annat magasin den senaste tiden. På en vägg hade de tejpat upp olika urklipp (men snyggtejp så klart).Mycket snygga färger, former och saker i Ferm livings monter, så klart.De där metallkorgarna skulle man ha! För all sorts förvaring eller som stomme till ett bord.En annan pastellig och fin favoritmonter var Littlephant.Fina färger och små saker som siffervimplen. Och lampgruppen längre bort!I samma monter fanns även mycket fint från Rie Elise Larsen.Just nu känns ju mönstrade papperslådor helt rätt.Snygga tryckt i en monter jag glömt namnet på. Svartvitt mot trä är en riktigt snygg kombo.
Fina fonter hade de där också.Men mest imponerad och intresserad blev jag ändå av Mönsterkollektivet Fyran! Det var fantastiskt roligt att få träffa två av tjejerna och se deras fina mönster.De bjöd på de där roliga rävgodisarna (!) ur en av deras produker, pappersskålar med deras mönster på.

Japp, det var bildskörden från mässan. Nu ska alla intryck och inspiration smältas. Så jag tror bestämt att ni har en pastellig och mönsterrik pysselvår att se fram emot här i bloggen.

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.