Pärlor på tråd

27.02.2013 kl. 20:02

 

Alltså, äntligen har jag kommit igång med pysslandet. Det var ett trögstartat år men nu känns det som att jag har fått fart på det där mer pillande och skapande pysslandet som jag gillar bäst. I dag plockade jag fram vaddkulor, färg, tråd och sax.

För några veckor sedan såg jag en så fin pärlmobil hos My second hand life som mackapär gjort. Så i flera veckor har jag tänkt på den och inhandlat material men först i dag blev den gjord. Och dessutom verkar jag ju ha dille på mobiler.

Så jag satte mig på golvet och började måla. En bra idé var att först måla runt det lilla hålet som finns i vaddkulorna, sen sticka en penna i och fortsätta måla. Färgen torkar rätt snabbt dessutom.

En del av de färdiga färgerna använde jag men en del blandade jag ut med vitt också för att få till rätt nyans.

Det gick rätt snabbt att måla kulorna. Nu hade jag ju inte så många men det är ju lätt att fylla på med fler färger och storlekar på kulorna sen om man vill.

När kulorna var färdigmålade fick de torka en stund.

Sen organiserade jag dem i grupper så som jag sen ville att de skulle hänga.

Trädde dem på en lite tjockare tråd.

Och hängde upp dem.

Jag hade nämligen en sån där färdig mobilstomme som jag köpt från Mokkasin. Så det var bara att knipsa fast trådarna.

Än så länge hänger trådändarna ännu kvar men det gör ingenting tycker jag.

De hänger så klart i fönstret och är så fina i dagsljuset (!) som äntligen är tillbaka. Mobilen var ett passligt förmiddagspyssel. Sen gav jag mig ut på stan, mötte upp Nina och spenderade eftermiddagen med att äta, dricka kaffe och spela spel. Sen tog vi en sväng via Myrorna och jag fyndade ett pussel. Ett så vackert och fint pussel som jag måste visa er en annan dag.

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.