Borgå, blommor och bröllop

26.06.2013 kl. 11:18

 

Nåja, nu är vi tillbaka i Göteborg och jag har en dator och kan summera semesterveckorna i Finland med några bilder. Vi började ju det hela i Borgå. Den här söta ekorren mötte oss vid vårt boende.

Eller egentligen hann vi både dra våra tunga väskor genom halva stan och ta en planeringsöl med brudparet innan vi checkade in. Senare begav vi oss ut på stan igen och gick förbi ett fönster med en gedigen samling porslinsdjur.

Vi gick förbi så många trähus med mysiga innergårdar och blommande syrenbuskar. Då började jag få, lite i alla fall, sommarlovskänsla!

Vi började med att äta middag i en av bodarna nere vid ån. Det var sommarvärme i luften och vi åt gott och hade det så bra.

Sen promenderade vi vidare och hittade denna fina dörr. Hur perfekt vore den inte för ett café?! Men där huserade en frissa/skönhetssalong i stället.

Vi fortsatte gå och såg kyrkan bakom träden.

Vi gick upp för en kullerstensbacke.

Och hittade kyrkan.

Kikade lite på den och fortsatte vidare sen.

 

Det var ett och annat målat elskåp vi stötte på. Och om vi haft mera tid hade jag dragit Jonas med mig in på varje söt liten gata.

Brandkårshuset visade sig vara riktigt fint!

Bankhuset mitt i stan likaså.

En del av affärerna i gamla stan hade kvällsöppet också till vår stora lycka! I en liten butik med finsk design shoppade jag loss på tvålar och vackra kort.

Och de här läckra kaffepåsarna alltså! Jag vet ju dessutom att det är supergott kaffe i dem. Ångrar lite att jag inte köpte med mig en.

 

Sen var det sent och vi väldigt trötta så vi promenerade hemåt. Vandrarhemmet vi bodde på är ett stort trähus som vi rekommenderar varmt! Vi var mycket nöjda.

Det blev lördag och efter en extremt finsk frukost på rummet (Viilis och Reissumies) gick vi ut igen. Vi tänkte att vi fick passa på att se lite mer av stan innan bröllopet. Här är samma väg som från föregående bild men åt andra hållet.

Och så en hoppbild på det!

Klockan var efter 9 men det var redan tryckande värme och gassande sol! Vi smög runt i stan och fotade vackra hus och fantiserade om att bo där.

Jag hade pluggat en broschyr kvällen före och guidade Jonas i staden så gott det gick. Detta borde vara en skola.

Vi gick ner till ån.

Och över en bro.

Vårt första mål var Konstfabriken.

Sicken spetsinstallation alltså!

En trappa upp möttes vi av en blomstersvan. Jag blev lite nostalgisk och tänkte på att farmor och farfar hade en likadan vid villan!

 

Blomstertemat fortsatte inne i utställningshallen. Sen shoppade vi sedvanligt lite i shopen innan vi skyndade vidare.

 

Vi gick genom parken till torget och jag impulsköpte en glassig klänning från Marimekko.

Men vad gör väl det för det var ju semestertider (och skatteåterbäring i Sverige). Sen åt vi somrig lunch innan brudgummen plockade upp oss och det var dags att fota bröllopsparet före och efter. Efter det svirade vi om till finkläder och bröllopsfestade hela natten lång. Sen blev det söndag och vi, något sega, packade ihop oss och fortsatte vidare i Finland. Tack Borgå för fina dar!

Kommentarer (3)
Fina bilder! Jo, det är en skola på bilden, Borgå Gymnasium.
Fridas Djurblogg26.06.13 kl. 13:07
Ja! Vad bra att jag guidade rätt :)
26.06.13 17:23
oj vad fint, får faktiskt lite finlandslängtan! ni har till och med fångat huset där mina föräldrar bor på bild, säger inte mer än att det är stort och gult ;)
ylva26.06.13 kl. 16:18
Men sidu bara! Vi får språka med om det på fredag ;) Borgå var så fint alltså. Först i går kom vi ju på att dina föräldrar ju bor där nu för tiden!
26.06.13 17:24
Välkommen tillbaka! Vad somrigt ni ser ut att ha haft det och vad fint Borgå är. Ska bli så kuuul att ses, det är skandal att det är en månad sen vi sågs sist!
Nina26.06.13 kl. 21:50
Tack! Känns riktigt, riktigt bra att vara tillbaka alltså. Och kul att vi ÄNTLIGEN får ses min orm!
26.06.13 22:48

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.