Vägen hem

02.07.2013 kl. 23:36

 

Tydligen behövde jag bara få skriva av mig lite för att få igång kreativiteten och pysselsuget. Passande nog hade jag varit en sväng till Panduro också och införskaffat ett genomskinligt telefonskal.

Jag satte mig och skulle börja skissa på nått att kunna pryda det med. Mest var pappret blankt tills jag tittade upp och såg jordgloben. Ping sa det och fram med kartboken. Det passar ju mig perfekt.

Många fina kartbilder i olika färger att inspireras av.

Efter att ha bläddrat genom hela boken ett par varv fastnade jag ändå för goa glada Göteborg. Men att klippa i den gamla fina kartboken?! Nja, kanske ändå inte.

Så jag sökte på lite bilder på gamla kartor över Göteborg och skrev ut den i ett lite mindre format så att mer skulle rymmas med. Som ni ser tog den röda färgen slut i början, men vad gör väl det.

Sen vände jag och vred lite på skalet för att hitta rätt del av kartan att ha med.

Ritade runt och klippte ut.

Lite pilligt vid kamerahålet och kanterna men inget svårklippt.

Och en kvart senare, tadaa! Klappat och klart utan klister eller kladd.

Göta älv rinner genom och så ser man vår höjd och vårt hus. Ganska bra i fall jag skulle virra bort mig någon gång och behöver en karta med vägen hem.

Det bästa med pyssel kan ju vara såna impulsiva som blir så bra och görs i ett nafs. Känslan efteråt är oslagbar. Ett perfekt pyssel som man kan ändra om när man tröttnar. Billigt också och en perfekt present. Att det sedan kom picnicplanerarsms är inte heller så dåligt.

Kommentarer (2)
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Jättesnyggt! Nu vill jag ju (nästan) ha en smartphone.
Nina03.07.13 kl. 08:00
Supersnyggt!
Jessica07.07.13 kl. 19:54

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.