En citronpizza

03.11.2013 kl. 23:24

 

De senaste veckorna har jag blivit beroende av Pinterest igen. Pinnar alla möjliga sorters bilder i mina mappar. Har blivit sjuk inspirerad att prova på en massa recept bland annat. Både det ena och andra har vi redan testat. I fredags provade vi på en citronpizza.

Ja, visst låter det lite konstigt alltså. Men vi blev sugna. Så vi gick och handlade och knådade ihop en deg (följde inte receptet där utan tog bara en vanlig pizzadeg).

Medan den jäste skar vi upp ingredienser, plockade basilika blad och öppnade en öl.

Sen var det dags att platta ut degen, plocka på mozzarellan, tunt skivad citron, basilika och ringla över olja.

Och så in i ugnen tills den fått fin färg och så var det klart!

Okej, så här smakade det. Spännande, lite surt (ja, det är väl klart) och lite som att någonting fattades (ännu osäker på vad). Vi gillar citronzest i mat men här blev det lite väl mäktigt. Citronerna borde varit ännu smalare och i mindre bitar. Sen adderade vi mera basilikablad plus salt och peppar. Men pizzan har nånting. Vi ska nog bara utveckla receptet lite och prova igen tror jag. Eller hur Jonas?

Kommentarer (2)
Vi gjorde citronpizza förra hösten och resultatet blev precis samma: lite osäkra på om det var gott eller inte men framförallt att det skulle ha behövts ännu någon smak för att göra det hela komplett. Så berätta gärna om ni kommer på det!
Kaneli05.11.13 kl. 21:23
Will do! Ska experimentera och försöka komma fram till vad som behövs!
05.11.13 21:56
Jag kom genast på pinjenötter :) Tror det skulle passa bra !
vanessa07.11.13 kl. 14:02
AHA! Ska testa! :)
09.11.13 22:41

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.