Andra advent

08.12.2013 kl. 20:18

 

Vad skönt det var att vakna upp utvilad en söndag, dra upp persiennerna och se att det snöar ute! Till frukosten tände vi det andra ljuset och konstaterade att vi åker hem om TVÅ veckor. Tiden springer iväg alltså.

I ramarna har julbilder kommit fram.

Jag är ju så glad över att vi har två stora fönster nu. Det är så bra nu i jultider också för då har vår ljusstake plats i det ena.

Min lilla odling av elefantöronblommor och Jonas pyssel står också där.

Granmuggarna från Marimekko är de finaste och bästa just nu. Julkaffet till frukosten smakar liksom lite bättre ur dem. En fin lillajulklapp av Jonas föräldrar.

I det andra fönstret har en rumsgran flyttat in! Jag har suktat efter en sån sen oktober men Jonas fick lugna ner mig. Jag köpte den från finaste blombutiken i stan, Floramor och Krukatös.

Och här är isbjörnen och räven! Tanken var att vi skulle köpa ett nytt djur varje vecka fram till jul. Men så är de slutsålda vid Åhléns redan. Typiskt.

Vi hade fest för Finland i fredags i och med självständighetsdagen. Så vi mumsar överblivet godis ännu, ur finska skålar så klart. Jag pysslade ihop lite flaggor också.

Japp, vi har röda lakan i sängen just nu också.

Mina snöflingor är med för tredje året nu. Kommer ni ihåg dem som jag pysslade ihop av små spetsdukar?

Och sist men inte minst så har vi ju tro, hopp och kärlek som lyser i det andra fönstret! Vita och fina. Hoppas det är österbottningar som går förbi och ser dem.

Nu är en del julklappar inslagna och julstämningen börjar infinna sig. SOM jag längtar hem nu!

Kommentarer (4)
Väldigt mysigt har ni det!
emily09.12.13 kl. 09:37
Åh tack!
13.12.13 12:01
Hanni ratata vad suuuuper fina tro, hopp ovh kärlek är!!!! vart ifrån??? puss jullan
Jullan09.12.13 kl. 18:06
Jullan Gullan du fina! De är typiska julbelysningar som man har i Österbotten och främst i Jakobstad. Vi fick dem av Jonas mamma i present! Tror man bara kan köpa dom i Österbotten faktiskt. HOPPAS VI SES NÄR DU ÄR HEMMA! PUSS!
13.12.13 12:02
Så trevligt julig inlägg :)
vanessa10.12.13 kl. 20:49
Tackar tackar! Mer ska det bli :)
13.12.13 12:02
Oj rosen jag kan int tänk mig nån bättre morsvila-plats i februari än JUST DÄR HOS ER! ohhh va ja längtar!!!!!!!
rosen11.12.13 kl. 23:06
OCH JAG KAN INT LÄNGT NÅ MER EFTER DÅ NI KOMMER HIT I FEBRUARI OCH DÅ JAG KOMMER HEM OM EN OCH EN HALV VECKA! <3
13.12.13 12:03

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.