13/12/13

14.12.2013 kl. 20:35

 

Jag sa väl det, att det är jul eller aldrig. Jag blir ju helt till mig när jag får fixa och pynta här hemma. Fina trasmattan som mamma gav mig i födelsedagspresent har äntligen anlänt till Sveariket och ligger så fint på vårat trägolv. Lagom julig är den också.

En till grankudde från Fine Little Day har flyttat in också. Lite julig är den ju med granarna på men kommer nog att få vara framme året runt. Mamma överraskade med tidningsurklipp ur Vasabladet och en loppisfyndad julduk här om dagen också. Små brevhälsningar som väntar på en när man kommer hem från jobbet, trött och sliten känns alltid extra fint. Duken passade perfekt på soffbordet bland mina favoritsaker just nu. Hyacint, clementiner och nötter. Nötknäckaren knäckte vi förresten i går. Den klarade inte av mandelns hårda skal!

Och julmyset fortsatte i går. Vi bakade pepparkakor. Med tre olika sorters formar ska tilläggas.

Så efter en stund började vi improvisera. En plåt med olika djur till exempel.

Finlandsformarna funkar fortfarande.

Tungan rätt i mun! Trots att vi var flera bagare var det ganska tröttsamt efter tre omgångar degkavlande. Så vi har deg kvar i kylen ännu.

Nina hittade mina små muminmuggar så vi drack lite glögg ur dem. Lite alltså som i en halv mun. Sen drack vi öl och hängde. Jag pysslade lite och slog in klappar. Oerhört skön och julig luciafredag!

Kommentarer (1)
Jag har redan ätit upp pepparkakorna jag plockade med mig. :)
Pepparkaksormen18.12.13 kl. 09:57
tur att det finns mer pepparkaksormar som väntar på dig! ;)
18.12.13 20:45

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.