Söndagspromenaden

19.10.2014 kl. 17:27

 

Vi hade en riktigt festlig fredag hemma hos oss med en massa bra folk. Så resten av helgen har varit lugn och avslappnad. Dessutom har det varit alldeles dimmigt, regnigt och grått ute. Men i dag kom vi oss ut på en promenad! Hösten är ju ändå så magiskt vacker just nu.

Alltså Majorna, älskar denna stadsdel med alla fina små hus och roliga gator.

Vi "besteg" ett berg, nämligen Gråberget som är alldeles nära oss. Bongade prickiga löv, undrade länge om de var sjuka eller vad som hade hänt.

Passerade lummiga små stigar och en massa massa löv.

Uppe på berget blommade det hortensior i varje rabatt. Jag har verkligen fått upp ögonen för denna blomma de senaste åren.

När vi kom högst upp stannade vi till och njöt av utsikten. Man ser bland annat ut över alla små kolonistugor bakom Slottsskogen.

Tog inte trappan ner än utan fortsatte lite till.

Utemöblerna står ute ännu, de ser nästan lite deppiga ut.

Hittade en bra rostfärgad vägg. Jag var så där söndagstrött och helt utan smink. Kanske bästa sättet att va en söndag.

Kom till andra sidan av berget där man ser ut över älven.

Och ända bort till Masthuggskyrkan. Ja, här ser ni vilken dimmig dag det var.

Sen promenerade vi ner, via butiken och hem för att fortsätta med maratontvättningen. Skön söndag. Nu ska jag ta tag i ett stickprojekt och äta citrusfrukter tills jag storknar.

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.