Universeumsutflykt

23.11.2014 kl. 20:28

 

I torsdags var en sån där bra dag när både jag och Nina, äntligen, hade tajmat in att båda var lediga! Vi började med mega-frukost hos Nina. Jag handlade med mig nybakat bröd och Nina fixade resten. När vi var mätta hoppade vi på en vagn och åkte till Universeum! Jag hade nämligen fått ett besök dit i födelsedagspresent. Ingen av oss hade nämligen varit där så vi var spända av förväntan! Utanför möttes vi av en dinosaurie. Vi startade sedan i regnskogen.

Spanade på vackra fåglar, giftiga grodor och stora växter där. Riktigt fuktigt och varmt var det där inne, så Ninas kamera och glasögon immade igen. Min telefon försökte sitt bästa.

Såg glittriga (!) pirayor också! Och andra fiskar, spindlar och hur mycket häftiga djur som helst. En och annan skolklass var ju så klart också på plats där samtidigt. Så i början fick vi trängas kring de allra coolaste djuren. Tur att vi inte tröttnade lika fort som de.

En våning ner fanns det apor och ännu en till vacker fågel.

När vi var klara i regnskogen tog vi trapporna upp till mammutarna. De huserade ute på en balkong. Stora och maffiga med läten och rörelser.

På en annan våning fanns akvarium med alla sorters blötdjur. Ninas favorit blev denna bassäng med en rolig fisk som simmade runt, runt vid ytan och en massa rockor som grävde ner sig i sanden. Ser ni ögonen som sticker upp nere i mitten? Jag gillade hajbassängen!

Och sen vidare till ormarna. Som vi sett fram emot att se dessa! Kanske nymatade för tjocka och stilla låg de mest men häftiga ändå. Efter flera timmars upptäckande tackade vi för oss och gick på pizzalunch. Vilken dag alltså, rekommenderar Universeum varmt för både stora och små!

Kommentarer (1)
Det blev ju bra bilder trots fukten ändå! Känns som en äventyrsdag man kan leva länge på.

Det rimmade visst...
Rimormen27.11.14 kl. 23:10

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.