Korallrosa och körsbärsblom

25.01.2015 kl. 21:38

 

Söndag, igen då. Här har vi haft en riktigt lugn helg där vi i går vaknade upp till snöyra ute. Alltså riktigt vitt som yrde runt men som sedan övergick i regnslask, så som det oftast gör här. I dag däremot vaknade vi upp till strålande solsken och dropp i stuprännorna, så där så att man känner att våren ändå är på gång, kanske, eventuellt. I alla fall. Snöyra mot föntren men varmt inne i går. Mina blomvattningskannor och lite torkad eukalyptus står på fönsterbrädan.


Och en riktigt bra tidning, nämligen Kinfolk, med de där superläckra omslagen och läsning som räcker länge. Läser bara några artiklar nu som då och suger lite på karamellen.

I andra ändan står körsbärskvistarna och lite annat korallrosafärgat. Den färgen får mig att längta till vår och värme.

Är fortfarande inne på ljuseldande, men gärna mera krispiga vita nu blandat med lite glas och pastell.

Och jag som trodde att kvistarna inte skulle vara mer än bara kvistar. Men kolla kolla, körsbärskvistarna blommar! De gör mig så glada och hoppfull. Denna eländiga januarimånad som bara får en att längta framåt, långt fram. Till sol och värme. Januari gör mig sugen på att göra om. Vill fixa och dona, fram med färg och liv.

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.