Åkte till Åland

08.03.2016 kl. 21:20

 

Helgerna bara kommer och går tycker jag. Man hasar fram lite i början på veckan men sen vips är det torsdag och dags för äventyr. I alla fall förra veckan.

Jag tog kvällståget upp till Stockholm och gick till Fotografiskas restaurang med Fredrik. Wow! Vi testade 5 olika rätter och 3 fick mitt i prick och var drömgoda. Till exempel löken med karl johansvamp, tryffelkräm och jordärtskockschips. Och wow för museum som är öppna länge om kvällarna. På torsdagar stänger Fotografiska vid 1 och vi hade tänkte stanna och kolla utställningarna efter middagen egentligen. Men vi var så trötta och ville mest hem och kramas så det fick bli en annan gång.

 

 

På fredag hade vi en sån där riktigt tidig väckning men hann ändå nästan med frukost innan vi skulle iväg till bussen som tog oss ut till Grisslehamn och båten som skulle ta oss till Åland. Efter 4 trötta timmar (totalt!) och lite bubbelhandlande så var vi framme på ön och syster plockade upp oss. Sen förklade vi Ålande lite kort för han som var där för första gången. Hos syster tog vi husrundvandring och gosade med katten och pratadepratade av oss. Sen övervägde vi en tupplur men bestämde oss för en stadstur i stället. Fyndade på loppis (alltså verkligen fyndade) och hann med en tur till polishuset också, ja för min syster jobbar ju där. Sen handlade vi (åh, finska matbutiken som jag saknat dig) och åkte hem och preppade middag. Vi lyxade till det med rökta räkor, rökt lax och ostron. Och bubbel. Är det fredag så är det! Sen bastade vi, på finskt sätt som sig bör, nakna vill säga, och det var så skönt. Tror vi hann stå på trappan och svalka av oss fyra vändor mitt i natten. Sen avrundade vi med en krigsfilm och efter det sov jag som ett barn i säkert 10 timmar.

 

 

På lördagen tog vi det mest lugnt hemma och åt våffelfrukost, yogade och tog en liten gråmulen promenad och fixade oss. Kvällens plan var nämligen rundvandring och ölprovning och middag vid Stallhagen! Vi fick se hur hela proceduren går till och sen satte vi oss och provade massa goda öl med mat och utan och fascinerades rätt mycket av alla smaker. Och efter det drack vi mera öl och åt jättegod mat och spelade på atuomat. Bra lördagsgöra! Kvällen avslutade vi på Indigo, som sig bör om man bor på Åland har jag förstått.

 

 

Söndagen gick i rätt lugn takt. Man äter frukost framför sporten på tv, slumrar lite och börjar fixa med lunchen som blir en middag. Sen kommer den där halvtimmen när man måste packa och sen börja tänka på att kramas hejdå och det är det jobbigaste. Vi hann ju nätt och jämnt med båten hem men vad gör väl det. Resten av tiden var vi mest trötta och hängde hemma hos Fredrik tills det blev måndag kväll och bråttom igen vidare till ännu en restaurang innan tåget gick hem till Göteborg.

Kommentarer (1)
Härlig helg ju!
Helgormen11.03.16 kl. 17:55

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.