En lördag i mars

22.03.2016 kl. 23:40

 

Plötsligt händer det. Att man lånar sig en kamera, stiger upp tidigt en lördagsmorgon innan alla vaknat, missar vagnen och promenerar nästan hela vägen för att möta upp Sara för frukostdejt. Bra skit. Nästan ingen hade vaknat när jag gav mig ut.

Vi styrde stegen mot Fratelli Gridelli. Ännu ett italienskt ställe i den här staden att älska alltså. Vi åt deras frukost. Dog så gott det var. Allt var gott. Inget lämnades kvar på tallriken. Och så drack vi kaffe och jag handlade med mig tryffelsvamp.

Sen gick vi ut i den superstarka solen med ännu mera kaffe och promenerade långsamt in mot stan. Det kändes som vi hade lämnat Gbg för en stund pga väder och gott kaffe och alla fina hus på gatorna runt Avenyn. Kolla vilken snygg kompis man har då.

Vi bestämde oss för att ta en sån där stadsrunda som man knappt hinner med numera. Vi började i alla fall med att gå genom Trädgårdsföreningen och det var så magiskt, så magiskt. Alltså ser ni detta träd som redan blommar! Och det DOFTADE! Ja, vi stod under det och nästan skrek av entusiasm.

Och i hela parken var det fullt med små krokusar och snödroppar och annat blommigt!

Typiskt bra vårgöra att fota allt som ploppar upp ur marken. Man måste.

Sen letade jag efter nåt fint för den stundande resan men hittade inget. Sara däremot hittade snygg t-shirt i rosa kulör. Tänk att man ändå började gilla rosa igen!

Vid 13:30 stod jag på perrongen och mötte upp Fredrik som kom till stan igen! Och sen gick vi hem i den finaste bästa stan och allting kändes som i en Håkan-låt.

Kommentarer (1)
Åh, hade en liknande dag i söndags. Och hela Göteborg satt utmed Da Matteos väggar och lapade i sig sol. Har nog aldrig varit på Trädgårdsföreningen, får bli mitt nästa mission.
vardagskonst23.03.16 kl. 11:21
Ja tänk vad solen kickar liv i oss igen! Och Trädgårdsföreningen får du inte missa :*
02.04.16 12:03

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.