Budapest, skåla i champagne och Pharma

03.04.2016 kl. 17:51

 

Okej, äntligen dags för Budapest! Det blev alltså skärtorsdag och vi steg upp, åt frukost, packade klart våra supersmå väskor och begav oss mot flyget. Vi var ganska så fascinerade över hur snabbt det gick att ta sig från Göteborg till Budapest. Flyget gick kl.14 och vi var framme vid vår Airbnb-lägenhet i centrala Budapest vid halv 6. Knäppt eller hur? I alla fall kom vi in på en superfin innegård och hittade lägenheten som skulle vara vårt hem för en vecka framåt. Vi slängde av oss väskorna och gick ut för att äta middag.

Jag älskar när man reser och går på nya gator för första gången. Den där känslan är ganska oslagbar, ni vet när man bara vill upptäcka och säger kollla här och kolla där till minsta lilla man ser och måste stanna för att fota nånting fint i varje gathörn!

Det hann bli mörkt som ni ser och vi styrde stegen mot Andrássy Utca, en lite större gata där vi snabbt googlat fram att en restaurang som folk tipsade om låg. Jag ville helst stanna och köpa med mig alla blommor men var lite för hungrig.

Klassz var stället vi var på väg till och tajmade in det rätt bra och fick bord direkt. En timme senare var det proppfullt där! Vi började med att beställa in champagne och fira att vi äntligen var i Budapest och för att Fredrik samma dag fått sommarjobb! Typiskt bra sak att börja resan med att skåla i champagne.

Sen beställde vi in förrätt, varmrätt och ostbricka och åt och åt. Fredriks tonfisksallad till förrätt var vinnaren. Drömgod och vi suktade efter den hela veckan. Resten av maten var helt ok, men vi hade nog lite högre förväntningar på restaurangen när vi läst så mycket bra om den.

Efter maten var vi mest sugna på goda drinkar och Fredrik googlade fram Bar Pharma som låg ett kvarter från vår lägenhet och visade sig vara drömstället!

Verkligen som ett hål i väggen med ca 15 stolar längs baren och väggen. Superfint och läckert inrett med blågråa väggar, fin logga, ginflaskor längs väggarna och guldfärgade sladdar med hängande glödlampor.

En massa fina tavlor och drinklista på väggarna.

Så det första vi gjorde var ju att beställa in varsin drink.

Jag ville ha en med färsk ingefära och citron och fick denna grej med det och gin, bränd timjan och en massa is.

Fredrik gick på bartenderns tips och tog en grön variant med persilja, pepparrot och rosépeppar! Supergod.

Vi var nästan ensamma på stället så vi satt i baren och diskuterade fina flaskor, spritsorter och annat drinkrelaterat med bartendern.

Jag smög runt och fotade allt fint.

Alltså detta ställe var så najs att vi inte ville gå hem så vi beställde in en drink till och pratade lite mer med bartendern. Sen tackade vi för oss, gick hem och somnade bums. Bra första kväll i Budapest!

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.