Upptäckarpromenad, broar och Kiosk

05.04.2016 kl. 20:09

 

Okej, så det blev fredag och vi vaknade upp och man bara ville ut, ner på stan och äta frukost och upptäcka! Så det gjorde vi. Fredrik fick vara nyckelansvarig mest och hålla på att låsa och ha sig.

Vi gick till Goa Mama som låg precis rut hörtnet, mest för att vi hade gått förbi det kvällen innan, var jättehungriga och jag dessutom hade läst om det i nåns blogg.

De hade inte riktigt frukost så vi beställde in panini, apelsinjuice och kaffe. Sen bläddrade jag i Budapest-guide, Fredrik fipplade med kameran och så tjuvlyssnade vi på andra turister. Stället var helt ok, lite väl mycket carpe diem, loungemusik och shabby chic-ställe för min smak.

Vi gick ut. Och bara gick, fotade, kollade och gick lite mer.

Älskar dessa kontraster. Väldigt vackra men ruffa byggnader åt ett håll och en igenmålad port åt det andra.

Gulligt resesällskap som också fotade massor.

Vi kom fram till en stor kyrka, Sankt Stefansbasilikan visade det sig, och såg folk som gick runt högst uppe så vi bestämde oss för att okej, det gör vi också då.

Så vi betalade ett litet inträde, tog en massa massa trappor men kom upp till denna utsikt. Magiskt. Älskar hustak.

Bra överblick fick man över stan. Jag märkte att jag tydligen har blivit lite höjdrädd också. Kommer det med åldern eller?

Fick inte nog. Städer uppifrån kan vara det bästa.

Gick ner och fotade lite mer.

Typ vackra golv.

Vi fortsatte ner mot Donau. Njöt väldigt mycket av utsikten här också.

Tog den fina Chain Bridge över till Budasidan.

Trodde vi var med i en film för det var så drömmigt och fint.

Wow för fina, gamla, gula spårvagnar också.

Gick lite mer, uppför trappor.

"Måste bara fota lite med mobilen också det är så fiiiiiint!"

Sen hittade vi blomträd, körsbärsträd! Vi fick stanna vid varje blomträd vi gick förbi. Jag var tvungen att gå fram och dofta och fota och ha mig. Total vårförälskelse.

Gick lite till, slog oss ner för att ta en öl och så gick vi vidare.

Tog den vita bron över till Pestsidan och kollade lite på utsikten från denna bro. Mycket bra husmix i det där kvarteret.

Hittade till dagens lunchställe nämligen Kiosk!

Skulle bara fota MAGNOLIATRÄDET som blommade utanför först...

Inne var det hur fint som helst med färgrann inredning, betongväggar, värsta blombuketterna, fina lampor hängandes i ställningar från taket osv osv.

Och små balkonger ovanpå. Och ett träd! Ja men ni fattar.

Kollade in menyn, fint formgiven. Beställde in bubbel och drinkar, som sig bör!

Vi var superhungriga och beställde in både för- och huvudrätt.  Så vi skålade och åt och bannade den jobbiga musiken de spelade (bara covers på nya poplåtar). När vi var nöjda och belåtna traskade vi hemåt, vilade benen lite och avslutade kvällen med middag, öl och en sväng till Szimpla Kert, som var tokigaste stället.

Kommentarer (1)
Haha, nyckelansvarig. Gulliga ni är.
Ormen06.04.16 kl. 16:29

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.