Lördagsbad och pannkakor

07.04.2016 kl. 22:21

 

Lördagen i Budapest började långsamt. Men när vi orkat oss upp gick vi till Konyha (igen, vi åt middag där kvällen innan) för att äta frukost. Vi kom i sista stund så nästan allt var slut, så typiskt när man älskar frukost. Men vet ni vad, Nanó kom dit och tog en kaffe med oss också! Så roligt att kunna träffa nån man känner när man är i en annan stad. Och Nanó dessutom, för det var minst 5 år sedan vi sågs senast. Men det känns ju som att man har hängt med och känner personen när man följer varandras bloggar, lite knäppt det där.

Sen gick vi hemåt men fastnade vid dessa kameror. Mycket najs med polaroidkameror konstaterade vi och att killen som sålde dem även ordnade rundvandringar i stan med dessa så man fick fota! Fredrik kunde inte motstå och köpte en! Bra köp.

Sen hem till vår gata, bästa gatan att bo på kanske, Holló utca. Vi packade ihop en liten väska och begav oss iväg mot dagens mål.

Nämligen Széchenyi-badet!

Utanför satt en mann och spelade på keybord.

Kolla mäktiga ingången! Så fint. Vi kom in, betalade inträde och gick för att byta om.

Sen tassade vi direkt ut och möttes av detta!

Det var en ganska grå och mulen dag men vad gjorde väl det när det var 38 grader i vattnet. Vi njöt. Det var så jäkla skönt (men ganska fullt som ni ser).

Sen gick vi in och testade nästan alla bad samt alla bastun inne och det var också mycket skönt. Bäst är mixen jättevarmt bad och sen hoppa ner i superkallt.

Okej, det man kan säga om Széchenyi-badet är att det är mycket vackert både inne och utomhus. Baden var helt ok-fräscha, vissa mer och vissa mindre. Vi hade inga flipflops så tog tygtofflor - dum idé men bättre än att vara barfota. Vi tog med oss handduken och släpade runt den från bad till bad, jobbigt och dumt. Vilket också resulterade i att när vi skulle torka oss så var den ju ej torr längre. Vi åt ju knappt frukost innan så efter många timmars bad var man typ svimfärdig. Så ät ordentligt innan. Yes, ni fattar va? Önskar nämligen att jag hade läst allt detta innan.

Vi var alltså jättehungriga efter badet, men tack och lov så hade jag kollat upp ett ställe precis i närheten som skulle servera gudomliga pannkakor, nämligen Gundel.

Vi kom in med blött hår och basturöda kinder och möttes av detta. Tunga gardiner, guld och champagne.

Vi slog oss ner i hörnet i en stor sal och fick ha en liten soffa för oss själva.

Vi började med sallad och Fredrik åt kanske den godaste Ceasarsalladen jag smakat. Sen avslutade vi med detta! Pannkakor fyllda med valnötskräm och chokladsås på. Det bästa var att servitören, en liten välklädd man i 60-årsåldern, kom in med pannkakorna och en liten silverkanna med chokladsås som han hällde på. Mycket gott efter 3h bad.

På väg till metron passerade vi Hjältarnas torg där en massa turister poserade och höll på. Mäktigt och stort tyckte vi men gick vidare.

Det hann bli mörkt innan vi var hemma igen men mysigt med alla små lampor överallt. Sen vilade vi lite, gick över till vinbaren på hörnet och drack mycket gott ungerskt vin, åt ostar och oliver och avrundade med drinkar på Pharma (igen).

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.