En lång promenad och en fransk bistro

13.04.2016 kl. 22:09

 

Dags för söndagen i Budapest. Försöker spara lite på det hela för det är så fint att tänka tillbaka på våra dagar där. Vi gick i alla fall upp och ut, förbi en stor marknad mitt i stan.

Och så vidare längs vattnet.

Vi gick ända bort till den gröna bron (så mycket lättare att kalla dem för deras färger) och skulle spana in Saluhallen men den var så klart stängd.

Så vi hoppade på spårvagn nummer 2 i stället.

Jag älskar att åka spårvagn (dah, bor ju i Gbg) för man hinner se så mycket av stan då! Och stort plus för gamla skruttiga med rosa stolar och galna tyger.

Mycket roligt att resa runt med den här gullisen.

Linje 2 visade sig åka precis längs med vattnet, bra grej så hinner man se allt lite på håll. Vi passerade det mäktiga parlamentshuset också. Och sen vips var vi vid ändhållplatsen. Men vi satt kvar tillsammans med det här paret för vi fattade inte det. Sen gick vi av och de också och så ville de bli fotade.

Vi fortsatte vandringen, över en gul bro denna gång. Alla dessa hisnande utsikter överallt alltså.

Vi gick vidare mot Margaretaön där vi hade tänkt promenera runt men det var en massa folk överallt och inte alls så intressant så vi vände och gick vidare.

Måste bara fota lite fina hus först...

Vi kom i alla fall över till andra sidan.

Älskar när hållplatser är kaklade från golv till tak. Så. Fint.

Vi hittade en liten park med blommande körsbärsträd. Var tvungna att stanna som ni förstår. OCH ett rosa hus i bakgrunden. Jag bara, "eh Fredrik kan du stå stilla där en stund allt är så fint nu så jag klarar inte av det här".

Nöjd tjej efter att ha fått sniffa på och fota blomstret.

Vi promenerade vidare och spanade in parlamentshuset från denna sida. Mäktigt.

Mäktigare än Harry Potters skola. Såg nästan overkligt ut.

Vi hittade en bänk precis mitt emot och satt kvar och vilade benen, såg till att fota med alla kamerorna (Fredrik med sin nya polaroid) och drack en medhavd öl.

Sen gick vi ännu mera, hittade ett hipstrigt café och drack droppkaffe ur konjakskupor, och så vidare. Vi svängde av från en stor väg och kom in på smågator med såna här fantastiska hus.

Det var magiskt kvällsljus också. Och en imponerande klätterväxt över hela huset.

Nästa varje hus hade en sån här liten korg utanför med reklam i. Älskar kontrasten.

Och kolla vilken prunkande bakgård huset hade!

Och mitt emot denna coola vägg så Fredrik fick än en gång ställa sig och posera snällt.

Ja men alltså den lilla gata vi hittade var fylld av guldkorn! Kolla blomkrukorna i fönstret!

Och balkongen. Började genast fantisera om att jag skulle äta frukost varje morgon på den om jag bodde där.

Sen började vi närma oss målet.

Nämligen en fransk bistro vid namn Déryné. Förstod direkt att det skulle vara superbra när det var lampor på rad utanför samt en liten uteservering med en dam som sålde bakverk. Hade tänkte fota henne efteråt men vi stannade i timmar på stället så jag hann ej.

När vi kom in visade det sig att de började servera mat först vid 18. Ingen fara sa vi och slog oss ner och beställde in bubbel! Väldigt mycket bubbel under denna resa. Men bra så, vår favoritdryck ju.

Läste menyn i en evighet men valde att börja med Ceasarsallad (igen) till förrätt. Den serverades med grönkål och en massa parmesan och jag tog räkor till också. Så gott. Var så hungrig vid detta laget att jag inte kunde fota maten.

I alla fall väldigt mysigt ställe med livemusik (gubbe som spelade piano när vi kom och sen ett annat band!) och charmig inredning.

Och som sagt så ville vi aldrig gå hem. Så vi beställde in musslor (godaste jag ätit) och lax, ungerskt vitt vin, efterrätt och kaffe. Bara satt kvar och pratade och iakttog den blandning människor som var där på söndagsmiddag. Sen tog vi varann i hand och promenerade hela vägen hem till yatzy och burköl. Bra söndag.

Kommentarer (1)
Rosa hus alltså, varför finns det inte fler såna? Det är ju så fint! Igår när jag cyklade hem såg jag att ett av körsbärsträden nära Botaniska hade börjat blomma!
Ormis14.04.16 kl. 14:27
jaaaaa så fint ju! o NAJS med blomträd här! måste kolla in!
14.04.16 19:43

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.