Stänkt

28.04.2016 kl. 23:16

 

Gott folk, vet ni vad jag har gjort, jo pysslat! Hurra! Det hände faktiskt för nån vecka sen och det var så roligt att jag gjorde det igen. Okej, så här gick det till.

Jag har länge tänkt att jag skulle fixa ett tyg till bänken i hallen alldeles själv, typ måla eller nåt. Men vet ni, så fick jag en idé om att stänka ett tyg att ha där på bänken. Är lite trött på grafiska mönster och ville dessutom ha nåt svartvitt så ett tyg med stänk fick det bli! Jag bor mittemot en tygaffär (praktiskt ja) och hittade en liten stump för en liten slant. Perfekt ju. Så hitta ett tyg. Plocka fram textilfärg och STÄNKPENSEL!

Visst häftig grej? Jag köpte min här.

Färgen hade jag från förr, men den är från samma ställe. Den är ganska tjock och kanske lite svår att stänka tänkte jag men tjejen i butiken sa att nej det går nog. Ok, tänkte jag och tryckte ut en massa färg på ett fat och doppade penseln.

Och sen var det bara att sätta igång och sprätta! (Obs! Egentligen hade jag en stor sönderklippt sopsäck under. Man får akta väggar, säng och matta som kan vara i närheten. Bilden kan vara ett montage.) Som jag hade misstänkt så var ju färgen rätt tjock och lite svår att sprätta. Eller det blev lite ojämna och ibland stora, tjocka sprätt som ni kan se. Men vad gör väl det? Gillar ojämnheten faktiskt.

Så man bara doppar penseln, stänker och håller på! Sen lät jag det torka över natten, fixerade färgen med stryckjärn dan efter och klippte ut tygbit till bänken som jag nitade fast! Klappat och klart.

Och som jag nämnde så blev jag ju lite stänktokig och ville stänka mer. Hade en helvit gymnastikpåse hemma så plockade fram den och stänkte vidare! Denna gång testade jag faktiskt att blanda ut färgen med lite vatten och det var mycket lättare att stänka då.

Och efter att den torkat så fixerade jag färgen och sen tog jag den på ryggen och drog till Stockholm!

 

Kommentarer (1)
"Bilden kan vara ett montage." :D Det blev ju MEGASNYGGT! Vill typ beställa en sån där gymnastikpåse av dig!
Ormen utan stänk29.04.16 kl. 09:37
hehehehe. så klart du också ska ha en gym bag! ska knåpa ihop en ;)
08.05.16 22:31

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.