Falun, en midsommar och mycket fint

07.07.2016 kl. 23:27

 

Till midsommar drog jag ju upp till Falun för att hänga med Fredrik. Första kvällen köpte vi sushi och öl och satt i en park och hade det så fint. Blev så positivt överraskad av Falun och hur fint och härligt det var att vara där. Och en sån här kväll dessutom! Vi lyckades matcha varandra i smyg med Birkisar och jeans. Sånt är också fint.

Mycket fint att få hänga med den här coola killen också.

Sen blev det midsommar och vi kollade på midsommarstång, dragspel och små grodorna vid Sundborn. Mycket idylliskt. Sen planerade vi lite och jag plockade blommor på en äng.

Det var sommar och varmt och mycket fint. Fick äntligen lite sommarkänsla.

Några timmar senare knöt jag en krans av lite halvtorkade blommor. Kolla sommarkillen alltså.

Vi firade med mycket vin, sill och potatis och sånt som hör till. Och så lite rolig fakta om min blus som kom fram under kvällen: blusen är en gammal klänning som jag tagit av mamma. Den var lite konstig längd så jag kortade och sydde om till skjorta. När hon såg att jag hade på den skrev hon att hon hade den på min morbrors bröllop, en midsommar för 28 år sen med mig i magen. Också en mycket fin grej.

Midsommardagen var ganska trögstartad och tung. Mest låg vi i soffan och kollade på The Island på svtplay på världens största tv. Sen tog vi oss i kragen och åkte på roadtrip och hittade en liten sjö där vi kokade lite mat och jag tog mig ett isande kallt dopp.

På söndagen var vi lite turistiga och kollade in Linnés bröllopsstuga och Carl Larsson-gården (från utsidan mest).

Och sen vidare på en liten biltur som slutade med att vi hittade den galnaste loppisen där vi fyndade så mycket saker och betalade nästan ingenting. Alltså, på riktigt bättre än alla Österbottniska loppisar jag någonsin gått på. Sen blev det ny vecka och vi försökte fynda lite mera innan jag tog tåget hem på tisdag morgon.

 

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.